Ik ben zorgmedewerker

Stel je voor dat je ingezet wordt bij cliënten die jouw persoonlijkheid heel erg waarderen. Houd je bijvoorbeeld van huisdieren, ben je humoristisch of een serieuze aanpakker? Dan is het prettig om bij cliënten ingezet te worden voor wie dit ook belangrijk is. Niet alleen fijn voor de cliënt, ook als medewerker beleef je meer werkplezier als je wordt ingezet op je interesses, persoonlijkheid en talenten. Dit vergroot de kans dat er een prettige relatie ontstaat tussen jou en de cliënt.

“Stel je voor dat je iemand door de deur geschoven krijgt die niet bij je past. Als deze persoon je steunkousen moet aantrekken zal dat nog wel lukken, maar als hij je ook moet gaan wassen, is dat al een ander verhaal.”

Marloes – wijkverpleegkundige

Hoe werkt het?

Matchmaker Zorg is eenvoudig in gebruik. Op een computer of tablet vul je je persoonlijke kenmerken in. Het gaat hierbij niet om goed of fout, maar om hoe jij als persoon bent en waar je je prettig bij voelt. Cliënten vullen op dezelfde wijze hun persoonlijke voorkeuren in. Met een druk op de knop ontstaat er een matchingsrapport, dat inzichtelijk maakt wie waar het beste tot zijn recht komt.

Kan ik Matchmaker Zorg gebruiken?

Matchmaker Zorg wordt momenteel in een aantal zorgorganisaties toegepast. U kunt aan uw organisatie vragen of zij Matchmaker Zorg gebruiken of willen gaan gebruiken.