Ik ben cliënt

U ontvangt zorg of ondersteuning van een zorgmedewerker. Met de een klikt het misschien beter dan met de ander. Met de ene medewerker kunt u lekker grappen maken, de ander kan juist heel goed met uw hond of kat omgaan. Wat u prettig vindt is heel persoonlijk en bepalend voor een fijne relatie met de zorgmedewerker.

“Linda heeft niet veel tijd voor me. Ik wil wel eens een praatje maken maar dan zegt ze dat ze aan het werk moet. Terwijl ik liever een praatje maak dan dat ik schone ramen heb.”

Marie (87) – zorgbehoevende

Hoe werkt het?

Wanneer uw zorgorganisatie met Matchmaker Zorg werkt, kunt u uw persoonlijke voorkeuren, wensen en behoeften aangeven. U kunt Matchmaker alleen, of samen met een zorgmedewerker invullen. Het gaat hierbij niet om goed of fout, maar om waar u zich prettig bij voelt. De resultaten maken inzichtelijk van welke medewerker u het beste zorg of ondersteuning kunt ontvangen. Dit is ook prettig voor medewerkers, omdat zij worden ingezet bij cliënten waarbij hun persoonlijke eigenschappen het beste tot hun recht komen.

Kan ik de Matchmaker Zorg gebruiken?

Matchmaker Zorg wordt momenteel in een aantal zorgorganisaties toegepast. U kunt aan uw zorgmedewerker vragen of zij Matchmaker Zorg gebruiken of willen gaan gebruiken.