Overal wordt tegenwoordig gematcht, waarom dan niet in de zorg, waar de persoonlijke relatie zo belangrijk is?

Als je zorg nodig hebt, wil je graag een goede relatie met je zorgmedewerker. Geef je de voorkeur aan een medewerker die een praatje en een grapje maakt? Van huisdieren houdt? Of eerst punctueel het huis schoonmaakt? Matchmaker Zorg streeft naar de ideale relatie tussen cliënten en medewerkers.

Matchmaker Zorg draagt bij aan de kwaliteit van zorg door de relatie tussen medewerkers en cliënten te optimaliseren door hen te koppelen op basis van voorkeuren, wensen en behoeften. Niet alleen fijn voor de cliënt, ook medewerkers beleven meer plezier aan hun werk als zij worden ingezet op hun interesses, persoonlijkheid en talenten.

Gezinnen met een pasgeboren kind werden de afgelopen maanden op basis van persoonlijke voorkeuren gematcht aan een kraamverzorgende van de Brabantse organisatie Welkom Kraamzorg. Zij maakten gebruik van Matchmaker Zorg, een innovatieve applicatie van FWG. De ervaringen in de deelnemende regio zijn positief. Binnenkort kunnen alle klanten van Welkom Kraamzorg er gebruik van maken… 
Lees het hele nieuwsbericht op fwg.nl >